Ersättning

Ta rätt betalt!

Det ör viktigt att du som artist / musiker tar skälig ersättning för dina engagemang, och konkurrerar på marknadsmässiga villkor. Vi på AMA förhåller oss till Musikerförbundets ersättningsnivåer. Dessa regleras delvis i gällande kollektivavtal* men också i Musikerförbundets riksminimitariff. Du kan läsa mer om ersättningsnivåer för musiker och artister på musikergage.se

 

Genom att ta skäligt betalt för dina engagemang som musiker bidrar du till att upprätthålla schyssta villkor i musikbranschen, och motverkar gage- och lönedumpning för dig och dina kollegor!

Hur mycket får jag?

Nedanstående formulär räknar ut hur mycket du får ut i lön på det belopp du har valt att fakturera. Beloppen som framgår i formuläret är en uppskattning och därför ungefärliga. Om du vill veta en specifik ersättning går det bra att kontakta oss. 

 

Skriv in ett fakturabelopp exkl. moms, och välj om du är medlem i Musikerförbundet eller inte, så räknar formuläret ut din lön!


* Enligt gällande kollektivavtal mellan Musikerförbundet och Visita är minsta ersättningsnivå 1398 kr exkl. moms för upp till tre timmars spelning före kl 01.00. Musikerförbundet har kollektivavtal exempelvis Svensk Scenkonst, Visita, SVT och Sveriges Radio.

Scroll to Top